Büyük bir topluluğun parçası olma zamanı!

Sen de bu heyecana katılmak istemez misin? Hemen kaydol, eğlenceli sohbetler, yeni arkadaşlıklar ve paylaşılacak pek çok şey seni bekliyor!

Bıos Güncellemesi Sırasında Elektrik Kesildi, Bilgisayar Açılmıyor

emresnc

Yeni Üye
Selamlar,
Daha önce şu konuda BIOS güncellemesiyle ilgili bir soru sormuştum. Yeni bir işlemci aldım ve anakartımın BIOS'unu güncellemem gerekti. Güncelleme işlemi sırasında ne yazık ki elektrik kesildi. Şu anda bilgisayarım açılmıyor; sadece fanlar çalışıyor, ancak ekrana görüntü gelmiyor. Muhtemelen BIOS bozuldu.
Gigabyte B450M S2H anakart kullanıyorum. Bu durumda ne yapabilirim? Benzer bir durumla karşılaşan veya çözüm önerisi olan var mı?
@Admin

Diğer konuda da güncelleme yapmaya çalışmsınız o güncelleme zaten işlemciyi kapsıyordu. umarım çözüm bulursunuz anakart bios bu duruma düşünce çöp oluyor diye biliyorum ama hocalarım çözüm sunacaklardır fazla kurcalamadan çözüm önerilerini bekleyin.

Merhaba,
BIOS güncellemesi sırasında elektrik kesintisi yaşanması maalesef kritik bir durumdur ve genellikle BIOS'un bozulmasına neden olur. Gigabyte B450M S2H anakartında bu tarz durumlarda aşağıdaki adımları sırayla denemeni öneririm:
1. Dual BIOS Özelliğini Deneyin
Bu anakartta Dual BIOS (çift BIOS) özelliği bulunuyor. Bu sistem, ana BIOS bozulduğunda yedek BIOS'u devreye alabilir. Bilgisayarı kapat, ardından güç ve reset düğmelerine aynı anda 10 saniye kadar basılı tut ve bırak. Bu işlem yedek BIOS'un devreye girmesini sağlayabilir. Olmazsa bilgisayarı birkaç kez aç-kapa yaparak da tetiklenebilir.
2. CMOS Sıfırlama
Bilgisayarı tamamen kapat, güç kablosunu çıkar. Anakart üzerindeki pili (CMOS) sök ve güç tuşuna 30 saniye kadar bas. Ardından pili takıp tekrar açmayı dene. Bazı durumlarda BIOS bu şekilde varsayılana döner.
3. Harici Programlayıcı ile BIOS Kurtarma
Yukarıdakiler işe yaramazsa, BIOS çipi bir programlayıcı (CH341A gibi) yardımıyla yeniden yazılabilir. Bu işlem teknik bilgi gerektirir, bir bilgisayarcıya göstermen gerekebilir.
İleride BIOS güncellerken mutlaka UPS (kesintisiz güç kaynağı) kullanmanı öneririm. Bu tarz durumların en büyük sebebi ani elektrik kesintileridir.

Kolay gelsin, gelişme olursa buradan paylaş lütfen.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri