Bir Kaleciye 36 Milyon €? Uğurcan Çakır Transferi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

hard

Bilgi Paylaşımcısı
Galatasaray, Trabzonspor’dan Uğurcan Çakır’ı tam 36 milyon € (33M garanti + 3M bonus) karşılığında aldı.
Benim gözümde bir kaleciye bu kadar bonservis “fazla şişirilmiş” duruyor.
Siz ne diyorsunuz, gerçekten bu rakamı hak ediyor mu yoksa gereksiz bir kumar mı?

Rakam büyük ama olaya net bakmak lazım. Asıl garanti ödeme 33 milyon, geri kalan performansa bağlı bonus. Avrupa piyasasında da böyle rakamlar çok nadir.
Bence kaliteli bir kaleci ama bu bonservis gerçekçi mi? Tartışılır. Yine de Galatasaray’ın uzun yıllar için çözüm arayışı olabilir.

Süper Lig’de bugüne kadar hiçbir kaleciye bu kadar yüksek para verilmedi. Bu iş resmen transfer rekoru oldu.
Ben olsam aynı bütçeyle bir forvet ya da 10 numara almayı tercih ederdim. Kaleciden ziyade oyunu çözen isimler daha kritik bence. Ama Trabzonspor da kasasını doldurdu, orası kesin.

Muslera sonrası kalede boşluk hissi vardı. Uğurcan yerli ve tecrübeli, güven veriyor.
Ama işin parasal tarafına bakınca insanın aklı almıyor. 36 milyon € çok yüksek, neredeyse Avrupa’ya gidecek seviyede bir meblağ. Açıkçası ben “gereksiz pahalı” buluyorum.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri