Chp Yeni Boykot Sitesini Yayınladı – Boykotyap.org

SadebirVATANDAS

Tekno Çaylak
Selam millet,
Bugün biraz ilginç bir gelişmeye denk geldim. CHP, daha önce kapanan boykot sitelerinin ardından yepyeni bir domainle tekrar sahnede:
Yani bildiğiniz gibi daha önce boykotyap.com ve boykotyap.net alan adları kapanmıştı ama bu sefer farklı bir URL ile geri döndüler.

Yasak çözüm mü? Sanmam. İnsanlar fikirlerini bir şekilde yine duyurmanın yolunu buluyor.

Peki, bu boykotun fitilini ateşleyen neydi?

Her şey, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasıyla başladı. Bu olayın ardından, bazı medya kuruluşlarının durumu görmezden gelmesi veya yeterince yer vermemesi, CHP'yi harekete geçirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane mitinginde bu duruma tepki olarak boykotyap.com sitesini duyurdu ve belirli markaları boykot etme çağrısı yaptı.

Boykot listesinde kimler var?

CHP'nin boykot çağrısında hedef aldığı markalar arasında medya, yayıncılık, gıda, enerji ve turizm sektöründen tanınmış isimler bulunuyor:
  • Espressolab
  • D&R
  • İdefix
  • Demirören AVM
  • Kilim Mobilya
  • Ülker
  • Türk Petrol
  • Milangaz
  • Likitgaz
  • TGRT İhlas Ev Aletleri
  • CNN Türk
  • Milli Piyango
  • Misli.com
  • İddaa
  • ETS Tur

Bu markalar arasında özellikle CNN Türk, TGRT ve Demirören Grubu’na bağlı işletmeler, CHP tarafından hedef alındı. Gerekçeleri ise "halkı bilgilendirmemek, gerçekleri çarpıtmak ve kamuoyunu yanıltmak" olarak belirtildi.

👀 Listeye giren markalarla kişisel bir meselem yok, kahvemi hâlâ aynı yerden alıyorum. Bu paylaşım tamamen bilgilendirme amaçlıdır, cezaya falan gerek yok canım. 😅

Ben boykot çağrısı yapmıyorum, sadece bu gelişmeyi paylaşmak istedim. Açıkçası içerikteki şirketler kimlerdir vs. diye bakarken merak ettim. Bu paylaşım nedeniyle umarım ceza yemem, sonuçta sadece kamuya açık bir bilgi paylaşıyorum. 😅​

Siz ne düşünüyorsunuz? Siyasi partilerin bu tarz platformlar kurması sizce etkili mi, yoksa bu da diğer "kampanya"lar gibi unutulup gider mi?

Kaynaklar:​

İp adresleri loglanıyor hocam gerisini ben bilmem 🙂 işin şakası ama olaylar yasal boyutta bizim yorum yapmamız sıkıntı yaratabilir avukat masrafları ile uğraşmayalım.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri