hard

Bilgi Paylaşımcısı
Arkadaşlar az önce fark ettim, Google servislerinde ciddi sıkıntı var. YouTube açılmıyor, Drive ve Gmail deseniz aynı şekilde erişim veremiyor. İlk başta internetimden şüphelendim ama sosyal medyada da aynı şikâyetler var.
Görünüşe göre sorun sadece bizde değil, dünya genelinde raporlar düşmeye başlamış. Gemini tarafı da çalışmıyor. Google’ın kök servislerinde global bir problem olabilir.
👉 Edit: Tamamen küresel değil gibi, bölgesel olarak erişim kesintileri yaşanıyor. TR tarafında oldukça yoğun problem var, bazı bölgelerde kısmen düzelmiş ama hâlâ stabil değil.
Bizim forumda da yavaşlama var galiba bolca google servisi kullanıyoruz? Google servislerini kullanan uygulamaların çoğu açılmıyor.

Bizim sitede diğer siteler gibi bir çok google altyapısındaki uygulamaları kullanıyor analytics, adsense, recaptcha vs bu yüzden geçikmeler veya sayfanın geç yüklenmesi normal ancak şuanda google servisleri tek tek geri geliyor ama nedeni nedir neden böyle bir sorun yaşandı hala resmi bir açıklama yapılmadı.

Ben VPN ile girince kısa süre içerisinde erişim gelmişti. Bu tarz aksaklıklar bölgeler arası yönlendirme meselesi gibi gözüküyor.

Google Dashboard’a göre sorunla ilgili üç servis etkilenmişti (Gmail, Drive, Takvim) ve hepsi yaklaşık 1.5 saat içinde normale döndü. Oldukça organize bir müdahaleyle çözülmüş.

Downdetector verileri akıllara zarar gibiydi; #googledown etiketiyle binlerce rapor atıldı. Yine de Google hızlı çözdü, ama görüyorsunuz nasıl bütün sistem kilitleniyor bir anda.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri