Gpt-4O, Claude 6.1 Gibi Ücretli Modellere Bedava Erişim!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Free
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Free

Tekno Kralı
Selamlar. Sağda solda “GPT-4 Plus alınır mı?”, “Claude’a para verilir mi?” diye sorup duranlar veya cebinden aylık 20 dolar çıkmasın diye uğraşanlar için baya iş gören bir yer buldum, paylaşayım dedim.
Piyasadaki güçlü yapay zekâ modellerini (OpenAI’nin GPT-4o’su, Anthropic’in Claude Sonnet’i, Google’ın Gemini 3 Pro’su vs.) kuruş ödemeden deneyebileceğiniz bir arena var.
Mantık basit: Adamlar modelleri karşılaştırmak için bir platform kurmuş. Sana iki farklı modelden cevap veriyorlar, sen de hangisi daha iyi seçiyorsun. Bu katkının karşılığında normalde ücretli olan modellere ücretsiz erişim açıyorlar.
Sistemde en işinize yarayacak yerler:

• Direct Chat: Bazen istediğin modeli seçebiliyorsun, bazen rastgele atıyor ama genelde premium modeller geliyor.
  • Arena (Side-by-side): İki modeli kapıştırıp cevapları kıyaslayabiliyorsun.
Claude tarafında rate limit var; belli bir süre sonra yenileniyor (benim gördüğüm yaklaşık 20 dakika civarı). Özellikle kod yazdırırken baya işe yarıyor.
Tabii her şey güllük gülistanlık değil, onu da söyleyeyim. Burası tamamen bir araştırma projesi, yani:
  • Sohbet geçmişi tutulmuyor
  • Sayfayı yenilersen chat uçuyor
  • Yoğun saatlerde yavaşlayabiliyor
  • Bazen “çok kullandın, biraz bekle” uyarısı verebiliyor
Ama bedava premium model denemek için gayet iş görür. Reklam çöplüğü sitelerle uğraşacağınıza kaynağından kullanmak daha mantıklı geldi bana.

Adres:

Özellikle Arena (side-by-side) kısmı baya işe yarıyor. Aynı soruyu iki modele sorup farkı net görüyorsun. Kod tarafında da fena değil, bazen gerçekten premium model denk geliyor.
Ama ufak not düşeyim:
  • Yoğun saatlerde limit daha hızlı doluyor
  • Sayfa yenileyince sohbet gidiyor, buna dikkat
  • Claude tarafı diğerlerine göre daha çabuk rate yiyor
Para vermeden model kurcalamak için gayet iş görüyor, beklentiyi çok uçurmamak lazım sadece.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri