Selamlar,
Instagram’da tanımadığım bir hesaptan bana oldukça tuhaf bir mesaj geldi. Açıkçası ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım ve ne olduğunu anlamaya çalışıyorum.
Mesajda özetle;
birilerinin onu takip ettiğini, başının büyük belada olduğunu, saklanması gerektiğini söylüyor. Tüm parasını kriptoya çevirdiğini iddia ediyor ve bir site linkiyle birlikte hesap adı, şifre ve yüksek bakiyeli bir USDT hesabı paylaşıyor. Mesajın sonunda da duygusal ifadeler var ve özellikle “ekran görüntüsü al, sakla” diye vurguluyor.
Hesabı hiç tanımıyorum, daha önce herhangi bir konuşmamız da olmadı. Mesaj bir anda geldi.
Mesaj şu şekilde :
Bu tarz bir mesaj alan başka biri oldu mu?
Gerçekten yeni bir dolandırıcılık yöntemi mi yoksa farklı bir şey mi, bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
Instagram’da tanımadığım bir hesaptan bana oldukça tuhaf bir mesaj geldi. Açıkçası ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım ve ne olduğunu anlamaya çalışıyorum.
Mesajda özetle;
birilerinin onu takip ettiğini, başının büyük belada olduğunu, saklanması gerektiğini söylüyor. Tüm parasını kriptoya çevirdiğini iddia ediyor ve bir site linkiyle birlikte hesap adı, şifre ve yüksek bakiyeli bir USDT hesabı paylaşıyor. Mesajın sonunda da duygusal ifadeler var ve özellikle “ekran görüntüsü al, sakla” diye vurguluyor.
Hesabı hiç tanımıyorum, daha önce herhangi bir konuşmamız da olmadı. Mesaj bir anda geldi.
Mesaj şu şekilde :
İlk başta şaşırdım ama biraz düşününce bunun bir tür dolandırıcılık yöntemi olabileceğinden şüphelenmeye başladım. Özellikle kripto, acil durum, büyük para ve duygusal bağ kurma çabası bana çok garip geldi.Son zamanlarda beni amansızca kovalıyorlar, bu beni çıldırtıyor… Çok büyük bir beladayım. Bizi korumak için bir süreliğine saklanmam gerekiyor. Tüm paramızı kripto paraya çevirdim ve şu hesaba yatırdım:
Hesap:NANA55
Şifre:LTT887
Bakiye: 3905500.16 USDT
Web sitesi:Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Lütfen, ona iyi bakın ve çocuğumuza göz kulak olun. Sen benim her şeyimsin. Sana olan sevgim kelimelerle ifade edilemez. Lütfen bana şans dileyin.Önemli Not: Lütfen bu hesap bilgilerinin ekran görüntüsünü hemen alın ve güvenli bir yerde saklayın. Bu son derece önemlidir.![]()
Bu tarz bir mesaj alan başka biri oldu mu?
Gerçekten yeni bir dolandırıcılık yöntemi mi yoksa farklı bir şey mi, bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
Moderatör tarafında düzenlendi: