💦 Iphone 13 Ile Aquapark Macerası: Suya Dayanır Mı?

erdem_35

Yeni Üye
Selam millet,
Haftaya arkadaşlarla aquaparka gitmeyi planlıyoruz. O kaydıraklardan inerken, dalga havuzunda takılırken o anları kaydetmek istiyorum. Telefonum iPhone 13 ve daha önce kısa süreli su altı çekimleri yaptım, sıkıntı yaşamadım.

Ama aquaparkta suyun çarpması daha sert oluyor, basınç farklı. Sizce korumasız çekim yapmam riskli mi? Yoksa IP68 sertifikası buna yeter mi? Su geçirmez kılıf kullanan oldu mu, tavsiye eder misiniz?

Ben iPhone 13 ile dalga havuzunda video çektim, bir şey olmadı ama kaydıraklarda durum farklı. Yüksekten suya düşerken basınç sensörleri etkilenebiliyor. Bence en azından ince bir su geçirmez kılıf kullan, hem gönlün rahat olur.

Merhabalar,
Cihazlar su sıcramasına dayanklı hocam havuz, deniz vs yerlerde basınc vs duruma göre su alması muhtamel o yüzden go pro veya diğer aksiyon kameralarını tercih edin bence ne gerek var böyle bir aşk yaşamaya.

IP68 sadece tatlı su ve düşük basınç için garantili. Aquaparkta suyun sert çarpması, klor oranı ve sıcaklık farkları ekstra risk. Benim tavsiyem: kaliteli bir dalgıç kılıfı al, 200-300 TL’ye sağlam modeller var.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri