İtem Satış Gibi Sitelerden Alışveriş Yapan Var Mı? Güvenli Midir?

fatihd

Yeni Üye
Selam,
Roblox oynuyorum, özellikle Murder Mystery 2’de takılıyorum. Daha önce birkaç kez Robux yükleyip pet falan almıştım ama artık bazı itemler baya pahalı. Geçenlerde bir arkadaş “İtemSatış’tan candy set alsana, fiyatı 80 TL civarı, güvenilir kullanıcı zaten” dedi.
İlk başta mantıklı geldi, çünkü Robux’la almaya kalksam daha pahalıya geliyor. Ama sonra düşündüm, kart bilgisi giriyoruz sonuçta. Siteler ne kadar güvenli? Kart bilgilerimi çaldırmak gibi bir risk var mı?
Kimlik onaylı satıcılardan alırsam bir sıkıntı olmaz mı diyorsunuz? Ya da item gönderilmezse param boşa gider diye de bir tereddüt yaşıyorum açıkçası.
Daha önce bu tarz sitelerden alışveriş yapan var mı? Özellikle Roblox itemi alan ya da satan? Gerçekten sorunsuz geçiyor mu? Kimi yerde “satın alırken ekran görüntüsü ya da video al” diyorlar, iş o raddeye geldiyse insan geriliyor açıkçası.
Yani online oyun oynamak güzel de, şu alım-satım işleri insanın tadını kaçırabiliyor. Tavsiyeniz varsa sevinirim dolandırılmak istemiyorum, özellikle hangi satıcıdan alıyorsunuz ya da nasıl ödeme yapıyorsunuz, yazarsanız çok iyi olur.

80 TL'ye dijital şeker seti alıp dolandırılmamak için dua etmek… işte gerçek gamer acısı. Kanka sen Murder Mystery değil, Wallet Mystery 2 oynuyorsun galiba. 😄

Kimlik onaylı, yüksek puanlı satıcılardan alırsanız genelde sorun yaşamıyorsunuz. Site güvenliği de önemli tabii, resmi ödeme altyapısı kullanan yerleri tercih etmek lazım. Ödeme aşamasında sanal kart kullanmak zaten artık her yerde şart.

Ayrıca, alışveriş sırasında ekran görüntüsü veya video kayıt almak iyi bir önlem, olası anlaşmazlıklarda destek talebinde işinizi kolaylaştırıyor. Ben genellikle PayPal ya da kredi kartı kullanıyorum, ekstra güvenlik sağlıyor.

Param hiç gitmedi, itemler de genellikle hızlı gönderiliyor. Tabii dolandırıcılık riski her zaman var, bu yüzden satıcı yorumlarını ve puanlarını mutlaka kontrol edin, unutmayın ama başka satıcıların sattıkları ürünleri alırken her zaman risk daha fazla her platformda kötü satıcılar olabilir, iyiside olabilir, satıcı profilini detaylı incelemeyi kesinlikle yapın.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri