Kızılay’dan Sürekli Sms Geliyor, Nasıl Durdurabilirim?

YusufAKTAS

Yeni Üye
Arkadaşlar selam,
Geçtiğimiz aylarda Kızılay’a bir kez kan bağışında bulundum, tek seferlikti. O günden beri durmadan SMS gönderiyorlar. Başta önemsemedim ama neredeyse her gün mesaj almaya başladım. Kampanya bilgilendirmesi, kan ihtiyacı, teşekkür vs. derken işin suyu çıktı.
İYS (İleti Yönetim Sistemi) üzerinden de kontrol ettim. Kızılay için onayı kaldırdım ama buna rağmen mesajlar gelmeye devam ediyor. Açıkçası sinir bozucu bir hale geldi artık.
Nasıl tamamen durdurabilirim?

Bu konuyla ilgili ben de bir süre uğraşmıştım. İYS’den kaldırmama rağmen mesaj gelmeye devam ediyordu. Araştırınca 168’i aramanın en etkili yol olduğunu öğrendim, ben de öyle çözdüm. Tavsiye ederim.

Aynı durumu ben de yaşadım. Bir kez bağış yaptım, sonrasında sürekli mesaj yağmaya başladı. İYS üzerinden reddetmeme rağmen mesajlar kesilmedi.
En son BTK’ya şikayet ettim, e-Devlet üzerinden “Ticari Elektronik İleti Şikayet Sistemi” var, oradan Kızılay'ı seçip şikayet ettim. Yaklaşık 2-3 hafta içinde dönüş yapıldı ve o günden sonra mesajlar tamamen kesildi.

Yani İYS tek başına yeterli olmuyor maalesef, resmi şikayetle ancak sonuç alabiliyorsun. Tavsiye ederim, uğraşmaya değer.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri