Mail Adresinin Kime Ait Olduğunu Nasıl Bulurum? Tek Bir İpucu Var!

Alex

Yeni Üye
Elimde sadece şu şekilde bir mail adresi var: w*******0@d*****.com
Bu adresin kime ait olduğunu bulmam gerekiyor ama başka hiçbir bilgim yok. Ne isim, ne sosyal medya, ne de başka bir ipucu...

Daha önce bu tarz bir arama yapan oldu mu? Özellikle sosyal mühendislik ya da OSINT (açık kaynak istihbaratı) yöntemleriyle bir sonuca ulaşan var mı?
Ben bazı e-posta arama servislerini denedim ama sonuç alamadım (hunter.io gibi yerler örneğin).
Elinde araç, yöntem, deneyim olan varsa yönlendirebilir mi? Amacım kötü değil, sadece bir durumu netleştirmem gerekiyor.

Açıkçası bu tarz bir e-posta adresinin kime ait olduğunu tespit etmek, KVKK, GDPR ve benzeri veri gizliliği yasaları nedeniyle doğrudan mümkün değil. Ancak bazı yöntemlerle dolaylı ipuçları yakalayabilirsin. Benzer bir durumla bir editör arkadaşım uğraşmıştı, birlikte şöyle bir yol izlemiştik ancak yasal sorunlar yaşabilir dikkat etmen hususlar konusunda yasal otariteleri incelemeni ve dikkatli olmanı öneririm:

İzlediğimiz Yöntemler:​

1. HaveIBeenPwned ( ):
    Bu siteye e-posta adresini girerek daha önce herhangi bir veri sızıntısında yer alıp almadığını görebilirsin. Eğer sızıntıya uğramışsa, bazen ad-soyad gibi ek bilgiler de çıkabiliyor.
  2. Google'da Ters Arama (Çift Tırnakla):
    "w*******0@d*****.com" şeklinde aratarak web sitelerinde kullanılmış bir iz bırakıp bırakmadığını görebilirsin. Forumlar, CV siteleri, sosyal medya dökümleri bazen bu şekilde listelenebiliyor.
  3. BeenVerified, Spokeo, Pipl (ABD merkezli OSINT servisleri):
    Türkiye’de her zaman sonuç vermese de, bu servislerde arama yapılabiliyor. Özellikle ABD kaynaklı biriyle ilgiliyse bazı kayıtlar çıkabiliyor.
  4. Mail adresinin alan adını kontrol et:
    @d*****.com kısmı özel bir domain ise, sorgusu yaparak alan adı sahibine ulaşabilirsin. Eğer mail adresi özel bir kurumsal domaine aitse, bu ciddi bir ipucu sağlar.
  5. Sosyal medya kayıtları:
    Mail adresiyle Instagram, Facebook, Twitter gibi platformlara "Şifremi unuttum" işlemi denemesi yap. Eğer sistem “şu kullanıcıya ait” gibi bir bilgi verirse (örneğin profil fotoğrafı veya isim), kullanıcının kimliği ortaya çıkabilir.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri