Maya.net (Maya Mobile) Esım Pişmanlığı!

Free

Tekno Kralı
Beyler selam,

İş seyahatim için Maya.net'ten eSIM aldım, başta her şey güzeldi ama sonradan hayatımın hatasına dönüştü. Sakın güvenip yola çıkmayın. İlk 5-10 gün bir şekilde çalıştı ama sonrasında hizmet tamamen kesildi. Aktivasyon var, hat sinyali var ama internet veri akışı sıfır. Arada bir bağlansa bile hız o kadar düşük ki mail bile kontrol edilmiyor, WhatsApp mesajı gitmiyor. Çoğu zaman da direkt "Servis Yok" uyarısı veriyor, işin gücün arasında ulaşılamaz durumda kalıyorsunuz. Destek ekibi tam bir komedi. Çözüm diye yeni eSIM gönderdiler, o da çalışmadı. Verdikleri tavsiyeler tamamen oyalama üzerine. İş seyahatinde ulaşılamaz duruma düşmenin ne demek olduğundan haberleri yok. Resmen paramızla rezil olduk.
İşinizi şansa bırakmayın, bu firma tam bir para tuzağı. Başta çalışmasına aldanmayın, en kritik yerde sizi yarı yolda bırakıyorlar. Gittiğiniz yerde yerel hat alın geçin.

GÜNCELLEME (16 Nisan 2026)

Arkadaşlar durumla ilgili gelişmeyi aktarayım; yaşadığım bu internet problemini ve hizmetin kusurlu olduğunu canlı destekte belirttikten sonra firma iade talebimi onayladı.

Aslında paket kullanımım %10 sınırını geçmişti (%26 civarı bir kullanım vardı) ama hizmetin çalışmadığını net bir şekilde anlatınca iadeyi yaptılar. 51.99 dolarlık tutarın tamamı, iade onayından yaklaşık 3 gün sonra banka hesabıma yansıdı.

Hizmetin kendisi beni iş seyahatinde mağdur etmiş olsa da, iade sürecinde zorluk çıkarmayıp hızlıca paramı yatırmaları iyi oldu. Eğer benzer bir sorun yaşarsanız vakit kaybetmeden canlı desteğe yazıp hakkınızı arayın, bir şekilde çözüyorlar.

Şu an için para hesabıma yattı, sorunum çözülmüş oldu.

Geçmiş olsun hocam, bende şahsen yerel firmalardan sim kart alıyorum benzer bir olayı bende başka Esim firmasında yaşadıktan sonra Esim tarafını kullanmayı bıraktım nedensizce hızlarda çok yavaş ve cihaz sayısı çok olunca hotspot lazım oluyor ama hotspotta yaptırmıyorlar, en temizi biraz uğraştırsada yerel firmalardan sim kart almak.

Aynı şeyi yaşayan çok var aslında. WhatsApp bile gitmiyorsa zaten olay “çalışıyor” değil, sadece sinyal var demektir. eSIM işinde bazı firmalar ilk gün iyi sonra throttle/rota sıkıntısı yapıyor. İş seyahatinde buna güvenmek risk. Kısaca: kritik işte kullanılmaz, yedek hat bile sayılmaz. Yerel SIM en garanti çözüm.

Bende o her yerde reklamı olan bir esim firmasında yaşadım benzer durumu ama iade alamadım, eSIM var sinyal var ama net yok = çöp. WhatsApp bile gitmiyorsa zaten bitmiş. Kısaca: güvenip yola çıkılmaz, yerel SIM candır 👍

eSIM ilk gün iyi sonra çöküyorsa zaten iş bitmiş. Sinyal var internet yok 🙁((((

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri