Modem Işıkları Sürekli Yanıp Sönüyor Ama Internet Yok – Yardım!

hakanbey

Yeni Üye
Selam millet,
Son bir haftadır ciddi anlamda canımı sıkan bir durum var, belki aynı sorunu yaşayan ve çözen birileri çıkar diye buraya yazıyorum.
Modemimde özellikle DSL ve internet ışıkları sürekli yanıp sönüyor, sabitlenmiyor. Işıkların bu şekilde yanması modemle hat arasında iletişim kurulamadığını gösteriyormuş ama çözüm bulamadım. İnternet tamamen yok. Ne YouTube ne mail hiçbir şey açılmıyor.
Şu adımları denedim:
  • Modemi kapatıp 10 saniye sonra yeniden açtım
  • DSL kablosunu çıkarıp tekrar taktım
  • Splitter'ı aradan çıkardım, direkt duvardan bağlantı verdim
  • Fabrika ayarlarına sıfırladım
  • Farklı prizde denedim
  • Bilgisayardan arayüze girip ayarları kontrol ettim
  • Türk Telekom'u aradım, “hattınızda sorun yok” dediler
Şu sayfada önerilenleri de uyguladım (kabloları kontrol et, güncelleme yap vs.):
https://gecbunlari.com/modem-isiklari-yanip-sonuyor/

Ama modem ışıkları yanıp sönmeye devam ediyor, ve hâlâ internet yok. 7/24 bu şekilde. Acaba modem mi bozuldu, yoksa altyapıdan mı kaynaklı bir şey? Aynı sorunu yaşayıp çözen varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba blog tarafında paylaştığımız adımları uyguladıysanız ve hala sorun var ise yerine kabloları kontrol etmenizi ve modemi bir test etmenizi öneririm onun rahicinde maalesef bir çözüm sizin yapacağınız yok yerinde hizmet şeklinde profesyonel bir destek almanız lazım.

Geçmiş olsun, sinir bozucu bir durum gerçekten! 😅
Yaptığın her şey doğru ama hâlâ sorun devam ediyorsa, üç ihtimal var:

1. Modem arızası: Modem eskimiş veya arızalı olabilir. Başka bir modemle test edebilirsin.
  2. Altyapı sorunu: Telekom “hatta sorun yok” demiş ama saha ekiplerinin gelip ölçüm yapması gerekebilir.
  3. DSL kablosu/priz arızası: Kabloyu ve prizleri kontrol et, belki temassızlık olabilir.
Ne yapmalı?
  • Farklı bir modemle dene.
  • Telekom’a tekrar başvur, saha ekibini çağırmalarını iste.
  • Yeni bir DSL kablosu deneyebilirsin.

Umarım en kısa sürede çözülür! 😊

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri