hard
Bilgi Paylaşımcısı
- 26 Haz 2024
- 130
- 7
Selam dostlar,
Sistemi adım adım güncellemeye devam ediyorum. Daha önce anakarttan (MPG X870E Carbon WiFi) ve sıvı soğutmadan (MEG CORELIQUID S360) detaylıca bahsetmiştim. Şimdi sırada sistemin bel kemiği olan güç kaynağı var:
MSI MEG Ai1300P PCIe5 – 1300W PSU 💣
Ryzen 9 9950X3D gibi aç bir işlemci, üst seviye anakart, sıvı soğutma derken sistemin can damarını sağlam tutmak şart oldu. RTX 5090 çıkınca da rahatça geçiş yapayım diye PCIe 5.0 ve ATX 3.0 destekli bir PSU arayışındaydım. Karşıma MSI’ın MEG Ai1300P’si çıktı ve açık konuşayım, tam aradığım modelmiş.
Artılar:
✅ PCIe 5.0 + ATX 3.0 destekli
✅ 1300W yüksek güç kapasitesi
✅ Sessiz çalışıyor
✅ Modüler kablo sistemi
✅ 80 PLUS Platinum sertifikası
✅ RTX 5000 serisine tam uyumlu
Eksiler:
❌ Fiyat yüksek (ama geleceğe yatırım gibi düşünün)
❌ Kasa içi düzeni için biraz kablo yönetimi şart
Sistemim artık sadece güçlü değil, enerji tarafında da güven altında. MEG Ai1300P, yüksek performans isteyen kullanıcılar için tam bir “içim rahat” ürünü. Eğer siz de ileriye dönük bir sistem kuruyorsanız, bu PSU’ya ciddi gözle bakmanızı tavsiye ederim.
Güncel Sistem Bileşenlerim:
Her parça geldikçe detaylı deneyim aktaracağım. Merak ettiğiniz olursa yorum bırakın, elimden geldiğince yardımcı olurum.
Sistemi adım adım güncellemeye devam ediyorum. Daha önce anakarttan (MPG X870E Carbon WiFi) ve sıvı soğutmadan (MEG CORELIQUID S360) detaylıca bahsetmiştim. Şimdi sırada sistemin bel kemiği olan güç kaynağı var:
MSI MEG Ai1300P PCIe5 – 1300W PSU 💣
Neden Bu PSU?
Ryzen 9 9950X3D gibi aç bir işlemci, üst seviye anakart, sıvı soğutma derken sistemin can damarını sağlam tutmak şart oldu. RTX 5090 çıkınca da rahatça geçiş yapayım diye PCIe 5.0 ve ATX 3.0 destekli bir PSU arayışındaydım. Karşıma MSI’ın MEG Ai1300P’si çıktı ve açık konuşayım, tam aradığım modelmiş.
Kutuyu Açınca Ne Gördüm?
- Siyah ve gümüş karışımı premium bir PSU, ağır. İçine kurşun dökmüşler sanki.
- Kablolar modüler, örgülü ve kalın. Tertemiz işçilik.
- 12VHPWR kablosu da var, ekran kartı için hazırım yani.
- PSU test butonu sayesinde bağlamadan önce çalışıp çalışmadığını kontrol edebiliyorsun. Ufak ama işlevsel bir detay.
Performans ve Deneyim
- Sistemi ilk kez açtığımda fan çalışmadı, korktum. Meğersem 0 RPM fan modu aktifmiş, yük altında fan devreye giriyor.
- Cinebench testi, oyunlar, render... Ne yaparsam yapayım voltaj sabit, ısınma sıfır, ses yok.
- Fan sesi neredeyse hiç duyulmuyor. Sadece çok uzun yüklerde hafif bir uğultu geliyor, o da fanlara özel kulak verirsen.
- MSI Center ile bağlantısı yok ama PSU zaten işini sessizce yapıyor, yazılıma da gerek kalmıyor.
Artılar ve Eksiler
Artılar:
✅ PCIe 5.0 + ATX 3.0 destekli
✅ 1300W yüksek güç kapasitesi
✅ Sessiz çalışıyor
✅ Modüler kablo sistemi
✅ 80 PLUS Platinum sertifikası
✅ RTX 5000 serisine tam uyumlu
Eksiler:
❌ Fiyat yüksek (ama geleceğe yatırım gibi düşünün)
❌ Kasa içi düzeni için biraz kablo yönetimi şart
Sistemim artık sadece güçlü değil, enerji tarafında da güven altında. MEG Ai1300P, yüksek performans isteyen kullanıcılar için tam bir “içim rahat” ürünü. Eğer siz de ileriye dönük bir sistem kuruyorsanız, bu PSU’ya ciddi gözle bakmanızı tavsiye ederim.
Güncel Sistem Bileşenlerim:
- MSI MPG X870E CARBON WIFI
- AMD Ryzen 9 9950X3D
- MSI MEG Core Liquid S360
- MSI MEG Ai1300P PCIe5 1300W
- MSI MAG FORGE 320R Airflow
- Samsung 990 Evo Plus
Her parça geldikçe detaylı deneyim aktaracağım. Merak ettiğiniz olursa yorum bırakın, elimden geldiğince yardımcı olurum.