💪 Msı Meg Ai1300P Pcıe5 Güç Kaynağı İncelemesi – “Elektrik Mi Dediniz, Ben Fazladan Getiririm!”

hard

Bilgi Paylaşımcısı
Selam dostlar,
Sistemi adım adım güncellemeye devam ediyorum. Daha önce anakarttan (MPG X870E Carbon WiFi) ve sıvı soğutmadan (MEG CORELIQUID S360) detaylıca bahsetmiştim. Şimdi sırada sistemin bel kemiği olan güç kaynağı var:
MSI MEG Ai1300P PCIe5 – 1300W PSU 💣

Neden Bu PSU?​

Ryzen 9 9950X3D gibi aç bir işlemci, üst seviye anakart, sıvı soğutma derken sistemin can damarını sağlam tutmak şart oldu. RTX 5090 çıkınca da rahatça geçiş yapayım diye PCIe 5.0 ve ATX 3.0 destekli bir PSU arayışındaydım. Karşıma MSI’ın MEG Ai1300P’si çıktı ve açık konuşayım, tam aradığım modelmiş.

Kutuyu Açınca Ne Gördüm?​

• Siyah ve gümüş karışımı premium bir PSU, ağır. İçine kurşun dökmüşler sanki.
  • Kablolar modüler, örgülü ve kalın. Tertemiz işçilik.
  • 12VHPWR kablosu da var, ekran kartı için hazırım yani.
  • PSU test butonu sayesinde bağlamadan önce çalışıp çalışmadığını kontrol edebiliyorsun. Ufak ama işlevsel bir detay.

Performans ve Deneyim​

• Sistemi ilk kez açtığımda fan çalışmadı, korktum. Meğersem 0 RPM fan modu aktifmiş, yük altında fan devreye giriyor.
  • Cinebench testi, oyunlar, render... Ne yaparsam yapayım voltaj sabit, ısınma sıfır, ses yok.
  • Fan sesi neredeyse hiç duyulmuyor. Sadece çok uzun yüklerde hafif bir uğultu geliyor, o da fanlara özel kulak verirsen.
  • MSI Center ile bağlantısı yok ama PSU zaten işini sessizce yapıyor, yazılıma da gerek kalmıyor.

Artılar ve Eksiler​

Artılar:
✅ PCIe 5.0 + ATX 3.0 destekli
✅ 1300W yüksek güç kapasitesi
✅ Sessiz çalışıyor
✅ Modüler kablo sistemi
✅ 80 PLUS Platinum sertifikası
✅ RTX 5000 serisine tam uyumlu

Eksiler:
❌ Fiyat yüksek (ama geleceğe yatırım gibi düşünün)
❌ Kasa içi düzeni için biraz kablo yönetimi şart

Sistemim artık sadece güçlü değil, enerji tarafında da güven altında. MEG Ai1300P, yüksek performans isteyen kullanıcılar için tam bir “içim rahat” ürünü. Eğer siz de ileriye dönük bir sistem kuruyorsanız, bu PSU’ya ciddi gözle bakmanızı tavsiye ederim.

Güncel Sistem Bileşenlerim:

• MSI MPG X870E CARBON WIFI
  • AMD Ryzen 9 9950X3D
  • MSI MEG Core Liquid S360
  • MSI MEG Ai1300P PCIe5 1300W
  • MSI MAG FORGE 320R Airflow
  • Samsung 990 Evo Plus

Her parça geldikçe detaylı deneyim aktaracağım. Merak ettiğiniz olursa yorum bırakın, elimden geldiğince yardımcı olurum.

Sanki bu sistem biraz şov be hocam 😀 100k'dan aşağıya çıkmaz güle güle kullanın.

Sanki bu sistem biraz şov be hocam 😀 100k'dan aşağıya çıkmaz güle güle kullanın.
daha da alınacaklar var gibi duruyor 😀 iyi yakaladım ama coğu parcayı kredi kartı kampanyaları ve şu temmuz indirimleri ile ucuza aldım çoğu ürünü.

Güzel seçim olmuş, MEG Ai1300P şu an RTX 5090 ve sonraki seriler için en risksiz PSU’lardan biri. PCIe 5.0 + ATX 3.0 uyumu gelecekte büyük avantaj. Özellikle 0 RPM fan modu uzun kullanımda ciddi sessizlik sağlıyor. Kabloların modüler olması da kablo karmaşasını azaltıyor. Fiyat yüksek ama 1000W üzeri 80 PLUS Platinum PSU’lar arasında zaten alternatif çok az. İleride çift GPU ya da daha aç sistem kurarsan bile sıkıntı çıkarmaz. Tek merak ettiğim, MSI MAG FORGE 320R kasa bu dev PSU ve kablolar için rahat oldu mu?

Abi resmen yazılı inceleme gibi olmuş, eline sağlık.
Ben de RTX 5090’ı bekliyorum, 1300W PSU şart gibi duruyor. Bu MEG Ai1300P hakkında “çok sessiz” diyorlardı, senin yazıyı okuyunca daha net anladım.

Bu arada 12VHPWR kablo işi tam bir muamma ya... Herkesin kartı yanıyor muhabbeti vardı geçen sene, ama MSI’ın çözümü sağlam diyorsan içim rahatladı.
Kısacası sistem canavar olmuş, Cinebench altında bile sessiz kalıyorsa bu PSU gerçekten olmuş. 👌

Ben geçen sene Seasonic Prime TX-1000 almıştım ama şimdi dönüp bakınca PCIe 5.0 desteği olmadığı için biraz pişmanım açıkçası.
MSI MEG Ai1300P baya “geleceğe yatırım” gibi olmuş. RTX 5090 ve Ryzen 9 gibi bileşenlere şimdiden hazır olmak çok mantıklı.
Sistemde tek tek MSI bileşen kullanman da uyum açısından avantaj olmuş. RGB yazılımlar bile bazen birbirini yiyip sistem çökertebiliyor 😅

Hay maşallah kardeşim, sistem “şampiyonluk kutlaması gibi” olmuş. Her parçada kalite, her bileşende vizyon var. Sanki Galatasaray 99 puanla sezonu tamamlamış gibi bir kurulum yapmışsın 😄
Şu PSU’ya ayrı parantez açmak lazım… Ai1300P zaten lig atlatan bir model. RTX 5090 gelince "ilk 11’e direk yazarım" demişsin, çok haklısın. 12VHPWR kablosunu hazır görmek, Galatasaray altyapısından gelen yıldız gibi: zamanı gelince sahne alacak 😎
0 RPM fan olayı da güzel detay. İlk açılışta fan dönmeyince “yandı mı la bu?” diye insan bi' geriliyor ama sonra yük altında sessiz sedasız görevini yapması, Muslera gibi kaleyi sessizce kapatması olmuş.
Tek eksin, şu MSI Center olayı belki bağlansaydı güzel olurdu ama PSU zaten “işini bilen adam” kıvamında çalışıyor diyorsan tamamdır.
Fiyat konusu ise... Ne diyeyim, bu sistem "bugünün değil, geleceğin sistemi". 5090 geçişiyle tam oturur. Şahsen ben şu an hâlâ RX 6800XT ile “şampiyonlar ligine çıkmaya çalışan Anadolu takımıyım” havasındayım ama senin kurulum direkt “Ali Sami Yen’de zafer turu” atıyor.
Güle güle kullan aslan parçası. Kablo düzenine de el atarsan tadından yenmez. Yeni bileşenleri de merakla bekliyorum, özellikle 5090 geldiğinde sistem ne hale gelecek görmek isterim.

Teşekkürler sistem on numara beş yıldız oldu kullanıyorum bakalım rtx 5090 fiyatları kol gibi oldu o biraz ütopya gibi duruyor ekran kartsız kullanıyorum şuanlık

Çok iyi anlatmışsın, tam aradığım türde detaylar.
Ben de şu sıralar 7950X3D’li bir sistem kuruyorum, PSU konusunda kararsızdım. 1000W yeter mi diyordum ama sanırım 1300W almak daha mantıklı.
PSU test butonuna kadar düşünmeleri hoş olmuş. Tek merak ettiğim, bu PSU’yu SFX kasalarda kullanmak mümkün mü? Yoksa sadece ATX mi destekliyor?

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri