Opera Gx’te Gizli Sekme Açmak İçin En Hızlı Yol Ne?

PixelKafa

Yeni Üye
Uzun zamandır Opera GX kullanıyorum ama bir şeyi hâlâ çözemedim... Nasıl gizli sekme açılıyor bu tarayıcıda?

Normal Opera ile aynı mantık mı yoksa GX’e özel bir kısayolu falan mı var diye düşündüm. Sağ tık, menü falan kurcaladım ama emin olamadım. Oyun oynarken arkada araştırma yaparken gizli mod bazen lazım oluyor 😅

Tarayıcıyı fazla kurcalamak istemedim çünkü ayarlar baya detaylı, yanlış bir şeyi bozmak da istemiyorum.
Siz nasıl açıyorsunuz bu gizli sekmeyi?
Kısayol varsa paylaşır mısınız, bir de açtığımda çerezleri vs. tamamen gizli tutuyor mu?

Tarayıcı sürümüm: Opera GX LVL 5 (core: 109.0.5097.38)
İşletim sistemi: Windows 11

Opera GX'te gizli sekme açma konusu zaman zaman karıştırılabiliyor çünkü tarayıcının arayüzü klasik Opera'dan biraz farklı yapılandırılmış.

Kısa ve net çözüm şu şekilde:
Klavye kısayolu:
Ctrl + Shift + N
kombinasyonuna bastığında doğrudan yeni bir gizli sekme (İngilizce arayüzde "Private Window") açılır.

Menüden açmak istersen:

1. Sol üstteki kırmızı Opera GX logosuna tıkla
  2. Açılan menüde “Yeni gizli pencere” veya “New private window” seçeneğine tıkla
    (Not: Eğer bu seçenek görünmüyorsa, ayarlardan "Gizli pencereyi göster" kutucuğu devre dışı olabilir.)
Küçük bir not: GX Control panelinde RAM ve CPU limitleri gizli modda da çalışır. Yani, gizli pencere açarken arka plandaki kaynak kısıtlamaları performansa etki edebilir.
Umarım bu detaylı bilgi işine yarar. Opera GX, görünüşü kadar işlevsel de ama bazen bu tarz küçük ayarları gözden kaçırmak çok kolay oluyor.
Kolay gelsin! 🚀

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri