Pmyo

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan serap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    pmyo

serap

Yeni Üye
Merhaba başvuru yapmaya çalışıyorum şuanda "2025 PMYO GİRİŞ SINAVI " alımı var tyt puanım mevcut ama başvuru yaptırmıyor bilginiz var mı? sınav puanı güncelleme ekranıda yok

Bu uyariyi veriyor: Başvuru Koşullarını Karşılamıyorsunuz! Bu sınav için yeterli sınav puanına veya puanlarına sahip değilsiniz.

Ne yapmalıyım, acil yardıma ihtiyacım var, teşekkürler

Merhaba hocam sorununuz için küçük bir araştırma yaptım ama en net cevabı pmyo iletişim numaralarından alabilirsiniz aman diyeyim zamanı ve başvuruyu kacırmayın.

PMYO’nun resmi sitesinde ve EGM duyurularında şöyle bir bilgi vardı:
  1. Başvuru sistemi, TYT puanını otomatik olarak ÖSYM’den çekiyor. Ancak bazen ÖSYM verileri sistemle geç senkronize olabiliyor.
  2. Güncelleme ekranı bu yüzden herkeste aktif görünmeyebiliyor.
  3. Ayrıca TYT ham puanı değil, bazen başarı sırası veya yaş şartı da engel olabiliyor. 2004 ve sonrası doğumlular kabul ediliyor, sınırda olanlar sistemden otomatik eleniyor.

Önerim:
  1. e-Devlet > PMYO Başvuru ekranına tekrar giriş yap.
  2. Bilgilerin doğruysa, ÖSYM puan ekranından son TYT sonuç belgeni indir.
  3. PMYO iletişim sayfasındaki formdan ya da pmyo.pa.edu.tr adresinden destek talebi oluştur.
  4. Ayrıca AİS üzerinden "veri paylaşımı" kısmına da göz atmayı unutma.

Bazı arkadaşlara birkaç gün içinde sistem açılmış. Bence acele etmeden ama takipte kalarak ilerle. Umarım bir an önce düzelir 🙏 Kolay gelsin!

Hocam bence beklemeyin direkt pmyoyu arayın sizin sorun başka birşey olabilir

Merhaba hocam sorununuz için küçük bir araştırma yaptım ama en net cevabı pmyo iletişim numaralarından alabilirsiniz aman diyeyim zamanı ve başvuruyu kacırmayın.

PMYO’nun resmi sitesinde ve EGM duyurularında şöyle bir bilgi vardı:
  1. Başvuru sistemi, TYT puanını otomatik olarak ÖSYM’den çekiyor. Ancak bazen ÖSYM verileri sistemle geç senkronize olabiliyor.
  2. Güncelleme ekranı bu yüzden herkeste aktif görünmeyebiliyor.
  3. Ayrıca TYT ham puanı değil, bazen başarı sırası veya yaş şartı da engel olabiliyor. 2004 ve sonrası doğumlular kabul ediliyor, sınırda olanlar sistemden otomatik eleniyor.

Önerim:
  1. e-Devlet > PMYO Başvuru ekranına tekrar giriş yap.
  2. Bilgilerin doğruysa, ÖSYM puan ekranından son TYT sonuç belgeni indir.
  3. PMYO iletişim sayfasındaki formdan ya da pmyo.pa.edu.tr adresinden destek talebi oluştur.
  4. Ayrıca AİS üzerinden "veri paylaşımı" kısmına da göz atmayı unutma.

Bazı arkadaşlara birkaç gün içinde sistem açılmış. Bence acele etmeden ama takipte kalarak ilerle. Umarım bir an önce düzelir 🙏 Kolay gelsin!
Tesekkurler, kac defa aradim, cevap veren yok. Pmyo adresine gittik ve onlar da bilmiyorlar. Sistemsel bir hata olabilir diyorlar

Hocam bence beklemeyin direkt pmyoyu arayın sizin sorun başka birşey olabilir
Telefonlara bakan yok maalesef, yarin basvurular bitiyor

Merhaba, cimer üzerinden yazın durumu diyeceğim ama başvuru süresi kaçacak bu seferde, telefonlara nasıl bakmaz bir devlet kurumu nasıl muhattap olmaz anlamıyorum. pmyo'da bilişim kısmı biliyordur olayı biliyorlarsa. ara ara sistemden ve ösym ais üzerinden de bilgi güncelleme yaparak bir şansınızı deneyin isterseniz, hem ais pmyo hem de ais öysm üzerinden güncelleyerek belki çözüm bulursunuz. umarım kısa sürede başvuru süresini kaçırmadan sorununuz çözüme kavuşur bireysel olarak yapılacak fazla birşey gözükmüyor gibi araştırmalarıma göre.

Başvurular bitti diye biliyorum zamanını kontrol ettiniz mi? yeğende başvuracaktı

Selam, benim başıma da gelmişti. Sistem uyarısı veriyordu ama sorun kişisel bilgilerimin yanlış girilmesindeydi. Doğum tarihi ve okul bilgilerini tekrar kontrol ettim, sonra başvuru sorunsuz kabul edildi.
Eğer TYT puanınız var ve güncelse, bilgilerinizi tekrar kontrol edin ve PMYO iletişim hattına sorun. Genellikle çözülüyor.

Sistem bazen ÖSYM puanınızı hemen görmüyor veya henüz güncellememiş olabiliyor.
Tavsiyem:
  • Puanınızın ÖSYM sisteminde güncel olduğundan emin olun.
  • Kılavuzu dikkatlice kontrol edin, bazı alımlar TYT dışında başka puan türü de isteyebiliyor.
  • Sorun devam ederse PMYO başvuru destek hattı ile iletişime geçin.

Kardeşim o başvuru dönemi çoktan kapandı, sistem de o yüzden “koşulları sağlamıyorsun” diyor.
Bizim yaş da geçti zaten, artık “polis olmak” yerine sabah simit satıp akşam haberleri izliyoruz 😅
Zamanında yapsaydık belki olurdu ama şimdi anca trafik çevirmesinde selam veririz.

bu iş yapılır mı tartışılır ancak bu bir iş meslek olma durumu bitmiş gözüküyor umarım genç arkadaşlar sevdikleri işi yaparlar ve istedikleri ünvanları alıp vatana millete daha faydalı olurlar, bürokrasi ile uğraşmadan çözülmüştür inşallah sorunları herkesin

Bu uyarı genelde sistem TYT puanını uygun görmediğinde çıkıyor. Puan görünse bile PMYO için istenen ham puan barajı tutmuyorsa başvuru açılmıyor. Ayrıca yaş şartı da otomatik kontrol ediliyor, oradan da elenmiş olabilirsin. Şu an puan güncelleme ekranı olmadığı için yapacak bir şey yok, şartlar uyuyorsa ilan kesinleşince tekrar denemek gerekiyor.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri