hard
Bilgi Paylaşımcısı
- 26 Haz 2024
- 130
- 7
YouTube Premium almaya çalışırken uzun süredir aynı hatayı alıyorum:
“Ülkenizi doğrulayamadık.”
Türkiye’deyim, internetim normal, VPN vs. açık değil ama ödeme ekranında ya hata veriyor ya da fiyatları Euro olarak gösteriyor.
Şu ana kadar denediklerim:
İlginç olan kısım şu:
Eskiden Discord’a girmek için Wiresock kullanıyordum. O açıkken Google hesabına giriş yaptığım zamanlarda sorun yoktu ama fiyatlar Euro çıkıyordu. Wiresock kapalıyken bu sefer direkt ülke doğrulanamıyor hatası geliyor.
Biraz kurcalayınca fark ettim ki olay cihazdan veya karttan çok Google hesabıyla alakalı. Hesabın ülke bilgisi bir şekilde karışmış gibi duruyor. IP Türkiye olsa bile sistem hesabı başka ülkeye kilitlemiş.
Google destekle de yazıştım, klasik cevaplar:
“VPN kullanmayın”,
“Farklı ağ deneyin” vs.
Açıkçası bir işe yaramadı.
En sonunda denemek için:
Direkt Google hesabının geçmiş ülke bilgisiyle alakalı. Eski hesabı düzeltmek mümkün mü bilmiyorum ama destekle uğraşmaya değecek gibi durmuyor. Yeni hesap açmak en pratik çözüm oldu.
“Ülkenizi doğrulayamadık.”
Türkiye’deyim, internetim normal, VPN vs. açık değil ama ödeme ekranında ya hata veriyor ya da fiyatları Euro olarak gösteriyor.
Şu ana kadar denediklerim:
- VPN / DNS / benzeri ne varsa kapattım
- Ev interneti, mobil veri denedim
- Android cihazdan denedim, iOS üzerinden denedim
- Tarayıcıdan değil direkt uygulamadan denedim
İlginç olan kısım şu:
Eskiden Discord’a girmek için Wiresock kullanıyordum. O açıkken Google hesabına giriş yaptığım zamanlarda sorun yoktu ama fiyatlar Euro çıkıyordu. Wiresock kapalıyken bu sefer direkt ülke doğrulanamıyor hatası geliyor.
Biraz kurcalayınca fark ettim ki olay cihazdan veya karttan çok Google hesabıyla alakalı. Hesabın ülke bilgisi bir şekilde karışmış gibi duruyor. IP Türkiye olsa bile sistem hesabı başka ülkeye kilitlemiş.
Google destekle de yazıştım, klasik cevaplar:
“VPN kullanmayın”,
“Farklı ağ deneyin” vs.
Açıkçası bir işe yaramadı.
En sonunda denemek için:
- VPN kapalıyken
- Mobil veri üzerinden
- Yeni bir Gmail hesabı açtım
- Fiyatlar TL
- Hata yok
- Satın alma sorunsuz geçti
- Karttan değil
- Cihazdan değil
- İnternetten değil
Direkt Google hesabının geçmiş ülke bilgisiyle alakalı. Eski hesabı düzeltmek mümkün mü bilmiyorum ama destekle uğraşmaya değecek gibi durmuyor. Yeni hesap açmak en pratik çözüm oldu.