Premium Alırken “Ülkenizi Doğrulayamadık.” Hatası Yaşayan Var Mı?

hard

Bilgi Paylaşımcısı
YouTube Premium almaya çalışırken uzun süredir aynı hatayı alıyorum:
“Ülkenizi doğrulayamadık.”
Türkiye’deyim, internetim normal, VPN vs. açık değil ama ödeme ekranında ya hata veriyor ya da fiyatları Euro olarak gösteriyor.
Ülkenizi doğrulayamadık.webp

Şu ana kadar denediklerim:
  • VPN / DNS / benzeri ne varsa kapattım
  • Ev interneti, mobil veri denedim
  • Android cihazdan denedim, iOS üzerinden denedim
  • Tarayıcıdan değil direkt uygulamadan denedim
Sonuç değişmedi.
İlginç olan kısım şu:
Eskiden Discord’a girmek için Wiresock kullanıyordum. O açıkken Google hesabına giriş yaptığım zamanlarda sorun yoktu ama fiyatlar Euro çıkıyordu. Wiresock kapalıyken bu sefer direkt ülke doğrulanamıyor hatası geliyor.

Biraz kurcalayınca fark ettim ki olay cihazdan veya karttan çok Google hesabıyla alakalı. Hesabın ülke bilgisi bir şekilde karışmış gibi duruyor. IP Türkiye olsa bile sistem hesabı başka ülkeye kilitlemiş.
Google destekle de yazıştım, klasik cevaplar:
“VPN kullanmayın”,
“Farklı ağ deneyin” vs.
Açıkçası bir işe yaramadı.

En sonunda denemek için:
  • VPN kapalıyken
  • Mobil veri üzerinden
  • Yeni bir Gmail hesabı açtım
Aynı cihazdan yeni hesapla YouTube’a girip Premium denedim, bu sefer:
  • Fiyatlar TL
  • Hata yok
  • Satın alma sorunsuz geçti
Yani anladığım kadarıyla bu sorun:
  • Karttan değil
  • Cihazdan değil
  • İnternetten değil

Direkt Google hesabının geçmiş ülke bilgisiyle alakalı. Eski hesabı düzeltmek mümkün mü bilmiyorum ama destekle uğraşmaya değecek gibi durmuyor. Yeni hesap açmak en pratik çözüm oldu.

Aynı hatayı ben de yaşamıştım. Benimki Google Payments profilinde ülke yanlış kalmış. payments.google.com üzerinden ödeme profiline girip ülke bilgisini kontrol etmeni öneririm. Orası farklı ülke olunca YouTube tarafı da kilitliyor. Yeni hesap açmadan önce oraya bir bak derim.

Bu hata çoğunlukla daha önce VPN açıkken yapılan girişlerden sonra oluyor. Sistem hesabı riskli işaretliyor olabilir. Ben mobil veri + gizli sekme + tarayıcıdan satın alarak çözmüştüm. Uygulama bazen daha çok hata veriyor.

Aile hesabına ekletin kendiniz geçin ugraşmaya değmez.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri