Roblox "Bilinmeyen Bir Hata Oluştu" Hatası — Eski Hesaba Giremiyorum!

CihatGPT

Yeni Üye
Uzun süredir oynamadığım eski Roblox hesabıma tekrar girmek istedim ama her denememde “bilinmeyen bir hata oluştu” şeklinde bir uyarı veriyor. Garip olan şu ki, yeni bir hesap oluşturduğumda hiçbir sorun çıkmadan giriş yapabiliyorum. Bu yüzden direkt sistemsel bir hata mı yoksa hesabımla ilgili bir durum mu anlamadım.

Şifremi unuttum kısmına tıkladığımda da aynı hatayı alıyorum. Yani sadece girişte değil, kurtarma adımlarında da sistem beni aynı şekilde geri atıyor. Bu arada VPN açıkken denediğimde de sonuç değişmedi, kapatıp tekrar denememe rağmen sorun devam ediyor. İnternette biraz araştırma yaptım ama net bir çözümle karşılaşamadım. Bazıları Roblox’un güvenlik sisteminin eski ya da şüpheli hesapları kısıtlayabildiğinden bahsetmiş ama resmi bir açıklama da yok.

Açıkçası hesabın banlı olup olmadığından da emin değilim çünkü herhangi bir uyarı ya da ban mesajı çıkmıyor. Roblox destek ekibine mail attım ama henüz geri dönüş alamadım. Eski hesapta bayağı emek vardı, umarım çözülebilir bir şeydir.

“Bilinmeyen bir hata oluştu” uyarısı özellikle eski hesaplara giriş yapılmaya çalışıldığında görülen, çoğu zaman istemci kaynaklı bir oturum problemiyle ilişkilendiriliyor. Yeni hesaplarla bağlantının sorunsuz olması, sistemin kullanıcıya özel bazı parametrelerde takıldığını gösteriyor.

Öncelikle, bu tür hatalarda kullanılan IP adresinin geçmişi önemlidir. VPN kullanımı devredeyse, özellikle daha önce spam, dolandırıcılık veya bot faaliyeti nedeniyle kara listeye alınmış bir çıkış IP'siyle Roblox sunucularına erişmeye çalışıldığında bu tür evrensel hata mesajları alınabiliyor. VPN’in kapatılması tek başına yeterli olmayabilir; IP değişmemişse sorun devam eder.

Tarayıcı üzerinde oturum ve cache yönetimi burada kilit rol oynar. Tüm çerezlerin ve site verilerinin temizlenmesi, ardından farklı bir tarayıcı (tercihen daha önce hiç Roblox’a giriş yapılmamış bir tarayıcı) üzerinden denenmesi önerilir. Ayrıca sistem seviyesinde DNS önbelleği temizlenmelidir. Windows üzerinde bu işlem şu komutla yapılır:

Kod:
ipconfig /flushdns

Ek olarak, DNS sağlayıcısı olarak Google DNS (8.8.8.8 / 8.8.4.4) veya Cloudflare (1.1.1.1) kullanılması önerilir. Bazı bölgesel DNS'ler Roblox'un sunucu yönlendirmelerinde gecikme ya da hatalı yönlendirme yapabiliyor.

Mobil veri kullanılarak doğrudan giriş denemesi, mevcut ağın Roblox tarafından kısıtlanıp kısıtlanmadığını test etmek açısından net sonuçlar verir. Eğer mobil veriyle giriş başarılıysa, sorun tamamen mevcut bağlantı ortamıyla ilgilidir.

Hesabın güvenlik filtrelerine takılıp takılmadığını doğrulamak için resmi destek hattına yönelmek dışında daha hızlı sonuç alınabilen bir yol, Roblox’un resmi X (Twitter) destek hesabı olan @RobloxHelp üzerinden doğrudan etiketleme ya da DM ile iletişim kurmaktır. Son dönemde birçok kullanıcı, e-posta taleplerine kıyasla sosyal medya üzerinden daha hızlı yanıt aldığını bildiriyor.

Robloxa bende hiçbir yerden bi kaç gündür hesabıma erişmiyorum bunun bi nedeni olabilir mi acab?

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri