Rx 7900 Xtx + Ryzen 9 7900X3D Ile Valorant’ta Fps Düşüklüğü Yaşayan Var Mı?

Valorantçı79

Yeni Üye
Selam arkadaşlar,
Yakın zamanda sistemimi topladım, ama tam istediğim performansı alamıyorum gibi hissediyorum. Sistem şu şekilde:
  • Ekran Kartı: GIGABYTE Radeon RX 7900 XTX AORUS ELITE 24GB
  • İşlemci: AMD Ryzen 9 7900X3D
  • RAM: Gskill 32 GB (2x16) DDR5
  • Anakart: X670 çipsetli
  • Monitör: 240Hz 1080p
Valorant oynarken FPS değerim bazen 250-300 civarına düşüyor, arada ani düşüşler de oluyor. Bu sistemle daha stabil ve yüksek FPS almam gerekmiyor mu sizce?
Sizce ayarlardan kaynaklı bir durum olabilir mi? V-Sync kapalı, FPS sınırı da yok. Sürücüler güncel, Windows 11 kullanıyorum. EXPO aktif. Ama yine de çok akıcı gelmiyor oyun.
Aynı sistem ya da benzer donanım kullanan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi? BIOS, sürücü, ayar vs. bir şey mi atlıyorum diye düşünüyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

en başta önerim bir Fps sınırı koyun hocam 200 sabit fps yapın. bir noktadan sonra fazla fps almanızın bir mantığı yok, grafik kartlarını güncellemeniz, anakart bios güncellemesini yapmanızı ve ekran kartı driverlerini tamami ile temizleyip bir test etmenizi öneririm.

üst düzey bir sistem benim için ilk defa görenler bir like butonuna bassınlar, darboğaz felan değil bu sıcaklıklara felan bakmak driverlara bakmak tekrar kabloları kontrol etmek gerekebilir başka bir çözüm gelmiyor aklıma fazlada kurcalayıp sistemi çöp etmeyin, garanti dışına çıkmasın parçalar.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri