Steam “Disk Yazma Hatası” Sorunu – Güncelleme Yapmıyor, Ne Yapmalıyım?

alpkrmz

Yeni Üye
Steam’de yüklü olan birkaç oyuna güncelleme geldiğini fark ettim ama güncellemeleri başlatınca bir süre sonra işlem duruyor ve “disk yazma hatası” diye bir uyarı alıyorum. İlk başta internetle ilgili sandım ama bağlantımda bir problem yok gibi.
Kasayı açıp SSD’nin kablolarını falan söküp yeniden taktım, bir süre güncellemeye devam etti ama yine aynı hatayı verdi. Resimde de göreceğiniz gibi belirli bir yüzdeye kadar geliyor sonra takılıyor.
Sizce bu donanımsal bir şey mi, yoksa yazılımsal mı? SSD’de bad sector olma ihtimali aklıma geldi ama emin olamadım. Daha önce başına gelen, çözüm önerisi olan var mı?
Format atmadan çözebilir miyim, ya da Steam’i komple silip tekrar yüklesem düzelir mi?

Yardımcı olursanız çok sevinirim 🙏

Benim de başıma gelmişti bu durum, bayağı sinir bozucu. Şunları denedikten sonra çözülmüştü:
  1. Steam’i yönetici olarak çalıştır – yazma izni sorun çıkartabiliyor.
  2. İndirme önbelleğini temizle – bozuk dosya kalmış olabilir (Ayarlar > İndirmeler > Önbelleği temizle).
  3. Oyunun dosya bütünlüğünü doğrula – bazen indirme yarım kalıyor.
  4. Antivirüs varsa geçici kapat – bazıları Steam’in dosya yazmasını engelliyor.
  5. SSD’ye özel: Disk sağlığını bir kontrol et istersen. chkdsk komutu ya da SSD’nin kendi yazılımıyla.
Ben bunlarla çözmüştüm, umarım sende de işe yarar. Format falan atmadan hallolur büyük ihtimalle 👍

İstersen daha teknik detaylı versiyonunu da verebilirim.

Disk yazma hatası bende de olmuştu, çoğu zaman donanımsal değil, yazılımsal çıkıyor. İlk olarak şunları dene:

• Steam’i yönetici olarak çalıştır
  • Steam > Ayarlar > İndirilenler kısmından İndirme önbelleğini temizle
  • Hatanın olduğu oyunun üzerine sağ tık > Özellikler > Yüklü dosyaları doğrula

Eğer hâlâ aynıysa:

• CMD’yi yönetici olarak aç ve chkdsk C: /f /r komutunu çalıştır (C yerine oyun hangi diskteyse onu yaz)
  • SSD için üretici yazılımı varsa (Samsung Magician, Kingston SSD Manager gibi), oradan SMART testi yap

Bad sector ihtimali varsa da bu testler ortaya çıkar. Steam’i silip kurmak çözüm olabilir ama önce yukarıdakileri denemeni öneririm. Format son çare olur.

Geçmiş olsun, umarım donanımsal değildir.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri