Turknet 10000 Mbps Hizmetini Başlatıyor Mu?

Mazınnn

Tekno Çaylak
TikTok’ta ve Youtube gördüğüm birkaç videoda hız testi yapılırken TurkNet kullanıcılarının 1000 yerine 9500–9800 Mbps civarı değerler aldığını gördüm. Açıkçası kafam karıştı.
TurkNet kendi altyapısında gerçekten 10 Gbps (10000 Mbps) vermeye başladı mı, yoksa bu testler farklı bir durumdan mı kaynaklanıyor? Bildiğim kadarıyla şu an GigaFiber tarafında maksimum hız 1.000 Mbps seviyesinde görünüyor.
Eğer ileride 10 Gbps duyurusu gelirse, VAE altyapı kullananlar için yine 1000 Mbps paket mi olur yoksa farklı bir profil mi açılır merak ediyorum. Bu konuda net bilgisi olan ya da sahada test eden varsa yazarsa çok iyi olur. Özellikle son dönemde altyapıda değişiklik duyan var mı?

Bence o videoların çoğu yanlış yorumlanıyor. Şu an TurkNet tarafında bireysel kullanıcıya açık 10 Gbps paketi yok bildiğim kadarıyla. GigaFiber’da hâlâ 1000 Mbps üst sınır görünüyor. 9500–9800 Mbps çıkan testler büyük ihtimalle ya ofis/lab ortamıdır ya da 10G portlu özel bir bağlantıdır. Ev kullanıcısına böyle bir profil verilmiş olsaydı forumlar çoktan yıkılmıştı 🙂 Ben sahada 10G alan gerçek kullanıcıya henüz denk gelmedim. VAE tarafında zaten kısa vadede böyle bir artış beklemiyorum. Orada iş tamamen altyapı sahibine bakıyor, ISS tek başına hız açamıyor.
Ama şunu söyleyeyim: TurkNet son dönemde altyapıya yatırım yapıyor, ileride önce kendi fiberinde 2.5G veya 10G denemeleri görürsek şaşırmam. Şimdilik görünen tablo → bireyselde tavan 1000 Mbps. Gerçekten evinde 9–10 Gbps test alan varsa speedtest linkiyle paylaşırsa olay netleşir 👍

Turknet şuanda açık ara bu hız konusunda birinci ara ara ping vs sorunları oluyor ama 1/1 şekilde hız vermesi şuanda ev kullanıcıları için gayet yeterli. Ben TÜRKİYE'de ki evimde 1000 mbit turknet hattını kullanıyorum ve gayet yeterli oluyor, 10gigabitte fazla bir fark hissettirmez serverlerin bunlara hazır olması lazım youtube, netflix bunu çözebilir ama diğer websiteleri, oyun sunucuları, oyun sağlayıcılarının serverlarıda buna hazır değil cünkü 10000 Mbps erişimim var şuan ki evimde ama 1000 mbps ile arasında fark hissetmiyorum, kaldı ki bu tarz bir hızı sağlamaları için yapacakları yatırım vs bizim ülkede getiri sağlamaz diye düşünüyorum 15-20 usd civarı ödüyorum TR'deki internetime buradaki internete ise 75 usd. hız açısından bir fark hissedilemiyor.
1000 mbit download ve 1000 mbit upload alarak simetrik interneti veren başka firma yok galiba.

Aynen aynen saha 10gbit hat verecekler 700 tl'ye

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri