Merhaba arkadaşlar,
Bugün Chrome'da beni rahatsız eden bir detayla ilgili çözüm bulduğum bir konuyu paylaşmak istedim.
Google'da bir şey arattığımda, sonuçların altında "diğer kullanıcıların yaptığı aramalar" şeklinde öneriler çıkıyor. Bu hem dikkatimi dağıtıyor hem de bazen görmek istemediğim şeylerle karşılaşıyorum. Araştırmalarım sonucunda bu kısmı tamamen gizleyebileceğim birkaç yöntem öğrendim. İşte detaylar:
Eğer tarayıcınızda uBlock Origin gibi bir reklam engelleyici kullanıyorsanız, bu yöntem sizin için en kolay çözüm olabilir.
Bu şekilde o bölüm tamamen görünmez hale geliyor.
uBlock Origin’in gelişmiş kullanıcı filtrelerine şu satırları ekleyerek daha kalıcı bir çözüm sağlayabilirsiniz:
Bu yöntem bazen işe yarıyor ama %100 etki etmeyebilir. Bu yüzden uzantı destekli çözüm daha garantili.
Bugün Chrome'da beni rahatsız eden bir detayla ilgili çözüm bulduğum bir konuyu paylaşmak istedim.
Google'da bir şey arattığımda, sonuçların altında "diğer kullanıcıların yaptığı aramalar" şeklinde öneriler çıkıyor. Bu hem dikkatimi dağıtıyor hem de bazen görmek istemediğim şeylerle karşılaşıyorum. Araştırmalarım sonucunda bu kısmı tamamen gizleyebileceğim birkaç yöntem öğrendim. İşte detaylar:
🔧 Yöntem 1: uBlock Origin ile Alanı Engelleme
Eğer tarayıcınızda uBlock Origin gibi bir reklam engelleyici kullanıyorsanız, bu yöntem sizin için en kolay çözüm olabilir.
- uBlock'u Chrome'a yükleyin.
- Sağ üstten uBlock simgesine tıklayın.
- "Öğe seçerek engelle" moduna geçin.
- Sayfadaki "diğer kullanıcıların yaptığı aramalar" kısmını seçin.
- Engellemeyi onaylayın.
Bu şekilde o bölüm tamamen görünmez hale geliyor.
🔒 Yöntem 2: Filtre Kodları ile Kökten Temizleme
uBlock Origin’in gelişmiş kullanıcı filtrelerine şu satırları ekleyerek daha kalıcı bir çözüm sağlayabilirsiniz:
Kod:
google.com##.AUiS2
google.com##.exp-outline
Yöntem 3: Google Hesabınızdan Ayarları Değiştirme
Eğer uzantı kullanmak istemiyorsanız, Google hesabınızdan bazı ayarları değiştirerek de bu önerileri azaltabilirsiniz:- Google.com'a gidin.
- Sayfanın alt kısmından Ayarlar → Arama Ayarları'na girin.
- "Trend olan aramalarla otomatik doldur" seçeneğini Kapalı konuma getirin.
- Kaydet'e tıklayın.
Bu yöntem bazen işe yarıyor ama %100 etki etmeyebilir. Bu yüzden uzantı destekli çözüm daha garantili.
📌 Neden Bu Ayarı Kapatmak İstedim?
- Arama sonuçlarında ilgisiz kelimeler görmek istemiyorum.
- Özellikle başkalarının yaptığı aramaların önerilmesi hem dikkat bozucu hem de veri gizliliği açısından sıkıntılı.
- Minimal ve sade bir arama ekranı daha iyi odaklanmamı sağlıyor.