Custom Rom Redmi Note 10 Pro’ya Kurulum Sonrası Whatsapp “Resmi Olmayan Uygulama” Hatası

Boraks

Tekno Çaylak
Selam arkadaşlar,
Redmi Note 10 Pro’ya Custom ROM kurduktan sonra WhatsApp tarafında garip bir sorunla karşılaştım. Uygulamayı açmaya çalışınca “resmi olmayan uygulama kullanıyorsunuz” uyarısı verip içeri almıyor.
Başta APK sıkıntılı sandım. Hem Play Store’dan hem de kendi sitesinden indirip kurdum ama değişen bir şey olmadı. İnternette ne önerildiyse çoğunu denedim:

• Root + Magisk gizleme
  • SafetyNet / Play Integrity fix
  • Farklı WhatsApp sürümleri
  • Temiz kurulum + veri sıfırlama
Yok arkadaş, bir türlü düzelmedi.
Denediğim ROM’lar:
  • LineageOS
  • crDroid
  • PixelExperience

En son mecburen stock ROM’a döndüm, orada sorun yok tabii.
Custom ROM kullanıp WhatsApp’ı sorunsuz çalıştırabilen varsa ne yaptığını yazarsa iyi olur.

WhatsApp artık sadece SafetyNet’e değil Play Integrity (device integrity) tarafına daha sert bakıyor. O yüzden Magisk gizleme vs. çoğu ROM’da yetmiyor.
Custom ROM’da çalıştıranlar genelde şu şekilde çözüyor:
  • Bootloader açık kalıyor ama
  • Play Integrity Fix (güncel sürüm) kuruluyor
  • Magisk’te Zygisk açık + denylist düzgün ayarlı oluyor
  • WhatsApp temiz kurulum yapılıyor
Ama şunu net söyleyeyim, Her ROM’da %100 tutmuyor. Özellikle Redmi Note 10 Pro’da bazı build’lerde WhatsApp direkt kesiyor.
Stock ROM’da sorunsuz çalışması zaten cihazın temiz sertifika aldığını gösteriyor. Kısaca: doğru modül + doğru ROM kombinasyonu lazım, yoksa uğraştırıyor. Şu an en stabil yol hâlâ stock gibi duruyor.

Rom niye atıyorsunuz ki herşeye açık oluyor cihaz

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri