Goodbyedpı Nedir Ve Nasıl Çalışır?

DarkLord

Yeni Üye
GoodbyeDPI diye bir yazılım gördüm. İnternette engelli sitelere erişim için kullanılıyormuş. Bilgisayara kurmak istiyorum ama güvenli midir emin değilim. Bir de mantığı tam olarak nasıl işliyor, ping değerlerini etkiliyor mu?

GoodbyeDPI, paket denetimini atlatmak için geliştirilen küçük bir araç. ISS’lerin kullandığı DPI sistemleri paket başlıklarını kontrol ederek engelleme yapıyor. Program, bu başlıkları değiştirerek filtreyi geçmenizi sağlıyor. VPN gibi tüm trafiği başka bir sunucuya göndermediği için ek gecikme yaratmıyor. Açık kaynak olduğu için kodlarını GitHub’da inceleyebilirsin.

Benim de aklıma aynı soru gelmişti. Araştırırken bizim blog tarafında detaylı anlatan bir kaynak buldum:
👉 GoodbyeDPI ile erişim engeli nasıl kaldırılır, Discord ve Roblox nasıl açılır
Kurulum ve kullanım adımları orada net bir şekilde yazıyor. Ekstra yazılım kurmadan doğrudan sistem üzerinde çalışıyor. ek yardıma ihtiyacınız olursa buraya yazın @Admin daha net bilgiye sahiptir bu konuda sorunuza çözüm bulacaktır. etiketledim kendinisi konu hakkında bilgisi olmuştur.

tabi takıldığınız yeri yazın yardımcı olayım

GoodbyeDPI aslında virüs değil, açık kaynak kodlu bir yazılım. DPI (Deep Packet Inspection) denilen filtreleme yöntemini atlatarak engelli sitelere erişim sağlıyor. Temel olarak paketlerin başlıklarını değiştirip servis sağlayıcının filtrelerini aşmanıza yardımcı oluyor.
Ping konusunda da şunu söyleyeyim: Normal bir VPN gibi tüm trafiği tünellemediği için ekstra gecikme yaratmaz. Yani oyunlarda veya Discord’da sorun yaşamazsın.

Ben bir süredir kullanıyorum, özellikle Discord ve Roblox için işime yaradı. Ping konusunda neredeyse hiç fark yok, çünkü VPN gibi tüm veriyi başka bir sunucuya göndermiyor. Sisteme ekstra yük bindirmiyor. Yalnız dikkat etmen gereken nokta, indirirken resmi GitHub sayfasından veya güvenilir kaynaklardan alman. O zaman için rahat olur.

Bu Yazılım Özellikle Discord’da bağlantı sorunu yaşayanlar için etkili oluyor. Ping değerinde bir artış yaşamadım, oyunlarda da fark etmedim. Sadece indirirken resmi kaynaklardan almak önemli, farklı sitelerden exe dosyası çekmek riskli olabilir.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri