“Hesabınız Başka Cihazdan Giriş Yaptı” — 2 Gün Önce Başıma Geldi, Adım Adım Çözümü Paylaşıyorum

hard

Bilgi Paylaşımcısı
Herkese merhaba, iki gün önce WhatsApp’tan “hesabınız başka cihazdan giriş yaptı” bildirimi aldım — fakat ben dışarıda değildim. Hızlıca izlediğim adımlar ve öğrendiklerimi adım adım paylaşıyorum, aynı durumla karşılaşanlar için pratik rehber olsun.

Yaptıklarım:

1. Hemen telefondaki oturumu sonlandırdım ve kayıtlı cihazları kontrol edip tanımadığım oturumu bitirdim.
  2. İki adımlı doğrulamayı açtım (telefona SMS ile kod geliyorsa bile ek PIN oluşturun).
  3. Hesap e-postasını güçlü, eşsiz bir şifre ile güncelledim ve e-posta güvenliğini de kontrol ettim (mail hesabınız çalındıysa WhatsApp kurtarma işlemi risklidir).
  4. Güvenli olmayan Wi-Fi ağlarından giriş yapmayın; eğer cihazınız jailbroken/root’luysa restore edip temiz kurulum yapın.

Bu bildirimlar bazen “sistemsel eşitleme” gibi de gelebiliyor; ama şüphe varsa hemen önlem almak en doğrusu.

Aynısı başıma geldi. Bildirim görünce direkt cihazlardaki oturumları kapatıp PIN koydum. O günden sonra sorun olmadı. WhatsApp güvenlik konusunda biraz zayıf kalıyor bence, özellikle halka açık Wi-Fi’den uzak durmak lazım.

Ek olarak şunu önerebilirim: Gmail ya da Outlook kullanıyorsan güvenlik ayarlarını da kontrol et. Çünkü e-posta çalındıysa WhatsApp hesabını da kolayca alabiliyorlar.

Bana böyle bir uyarı gelse ilk annemi suçlardım 😂 Şaka bir yana, iki adımlı doğrulama hayat kurtarıyor. Çoğu kişi üşeniyor ama bence şart.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri