Keşfet

Imeı Numarası Klonlanmış Telefon İçin Ne Yapılmalı?

İsmail

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,

Babamın kullandığı tuşlu telefona birkaç gün önce, "yasal uyarı" başlığı altında bir mesaj geldi. Mesajda, belirtilen IMEI numarası ile cihazın klonlandığı yazıyordu. Telefonun IMEI numarasını kontrol etmek için *#06# tuş kombinasyonunu kullandım ve mesajda belirtilen IMEI numarasının telefonla eşleştiğini gördüm. Hemen e-Devlet üzerinden sorgulama yaptım ve sonuç olarak "IMEI numarası klonlanmıştır" uyarısı aldım. Telefonun bataryasının altında ise farklı bir IMEI numarası bulunuyordu, onu da sorguladım fakat bu numara için kayıt bulunamadı.

Bu durumda nasıl bir adım atmam gerekiyor? Yasal uyarı mesajı aldığımda hemen harekete geçmem gerekiyor mu, yoksa yasaluyari olarak belirtilen bu durumu görmezden gelebilir miyim? Bu konuda yasal bir zorunluluk var mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Büyük ihtimalle cihaz paralel ithalat yolu ile gelmiş ve imei kaydı yapıp yeniden etiket basıp arkasına yapıştırmışlar veya eski cihazlardan birini etiketini yapıştırıp onun imei numarasını sizin cihaza kopyalamışlar ve diğer cihazlarda tarama sonucu aktif olduğunu fark edince btk multi imei kullanımından dolayı o imei numarasını kapatıyor. sonuç olarak babanıza yeni telefon hayırlı uğurlu olsun ve bu süreçte umarım ben dokunmatik kullanamıyorum tuşlu telefon bul bana diye sizi uğraştırmaz. bir sorunu çözdünüz şimdi sıra babanızın android veya ios kullanmasını öğrenmesine geldi yeni sorununuz biraz zorlu olabilir bilginiz olsun yaşadığım durum gözümün önünde canlandı :D

Cihaz eski bir cihaz olduğu için uğraşmak yenisini almaktan maliyetli olacaktır. yasal bir yaptırımı yok ancak genede hırsızlık bildirimi vs için cihazın faturasını muhafaza etmeniz öneririm. IMEI klonlanmış ve esas sahibi çalındı vs diye şikayette bulunursa sim kart taktığınız için sanki o cihazı siz kullanmışsınız gibi algılacanak ve sizi ifadeye çağırabilirler bu yüzden IMEI attırma, IMEI klonlama vs işlemleri her zaman tehlikelidir, yasal olarak olmasada maddi olarak ve zamansal olarak sizi uğraştıracaktır.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri