Hanma Metodu Gerçekten Boy Uzatıyor Mu? Deneyen Varsa Yazsın

KasYapBoz34

Yeni Üye
Selam beyler, son zamanlarda internette "Hanma metodu" diye bir şey dolanıyor. Kemiklerde mikro kırıklar oluşturarak boy uzamasına yardımcı olduğundan bahsediliyor. Youtube’da birkaç içerik gördüm ama tam olarak bilimsel mi yoksa pazarlama mı anlayamadım.

Kitap veya rehber gibi bir şey hazırlamışlar, fiyatı 50-100 TL civarıydı. Direkt almak istemedim çünkü içinde ne var ne yok bilmiyoruz. Gerçekten işe yarayan bir yöntem mi yoksa tamamen ticari bir şey mi merak ettim.

Aranızda bu metodu deneyen, araştıran ya da en azından bu tarz sistemlerle ilgili bilgisi olan var mı? Sporla ya da stretching ile desteklenerek işe yarar mı mesela? Her fikir değerli olur.

Boş yorum yapmayın lütfen, ciddi ciddi bilgi arıyorum bu konuda. 🙏

Daha denemedim bu mesaja bir cevap gelirse bilen biri tarafından çok iyi olur benim için de

hocam çiğ köfte olmuş 100 TL hangi ebook size böyle bir yöntemi 100 TL'Ye sağlayacakta verimli olacak yapmayın gözünüzü seveyim, bu tarz şeyleri internetten öğrenmek yerine lütfen direkt uzman doktorlarla görüşün, hayatınızı karartmayın.

hocam yapmayın işin içinde kemik felan var allah korusun sakat kalırsınız internette her gördüğünüze güvenmeyin.

Hanma metodu deyince aklıma Baki Hanma geldi, adam zaten 2 metrelik kas yürüyüşü 😅 Şaka bi yana, bu metodun temelinde “mikrotravma” yaratıp yeniden yapılanmayı tetiklemek var ama... bilimsel tarafı çok şüpheli. Kemiklerde mikro kırıkla uzama fikri, büyüme çağındaki bireylerde belki hormon destekli tıbbi yöntemlerle olur ama 18 yaş sonrası için bu işler stretching ve sabah boyuyla teselli bulma seviyesinde kalıyor. Youtube'daki içeriklerin çoğu motivasyon ve satış odaklı, rehberlerin içinde de genelde bol bol esneme hareketi, vücut ağırlığıyla yapılan egzersizler falan var. Yani zaten netten bedava bulabileceğin şeyler... 50-100 TL fiyat etiketiyle gelen "kitap"lar da, genelde PDF formatında, "kanıtlanmamış iddialar + 30 günlük motivasyon" tarzı şeyler. Stretching elbette faydalı ama seni NBA boyuna sokmaz. Genetiğin izin verdiği kadar esneme/denge sağlar, o kadar. Gerçekten boy uzatmak isteyenler için: Uyku düzeni D vitamini + kalsiyum Doğru duruş ve omurga sağlığı Ve varsa ergenlik çağı içinde tıbbi destek Onun dışında: "Hanma metoduyla 7 cm uzadım" diyenlere “önce tabanı çıkar” demek geliyor içimden 😄 herşeyden önce bu tarz konuları doktorlara danışın ama! forumlarda, pdfler'de kendinize, sağlıgınıza zarar vermeyin! paranızı boşa kaptırmayın!

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri